lördag 13 november 2010

Vad kommer hända med språket?

Är det bara jag som saknar det lilla ordet "att" efter "kommer"? Vem kommer efterträda Mona Sahlin etc: Det känns som en örfil varjke gång jag ser denna konstruktion. Ungefär som "ormet kryper".Aftonbladet verkar leda den utvecklingen genom att konsekkvent utelämna att. Jag kan inte tro annat än att journalisetrna själva har en språkkänsla som säger att de skriver fel. Ändå gör det det. Varför? Miljonsvenska?

Journalisterna tar sig makten att ändra på språket, med dunkla syften och utan öppen diskussion. Jag tycker inte att det är acceptabelt. Det finns andra exempel, som införandet av verbet "stalka". Kan utvecklingen hejdas? Vad kommer hända? Vilket är nästa mål för Aftonbladets språkförstörare?

1 kommentar:

Monica Wiegert sa...

Journalister är den maktgalnaste, elakaste och mest ointelligenta yrkeskår som finns. Jag vet, för jag har varit i branschen i 30 år. Deras språk är miserabelt och det är inte lönt att försöka skriva korrekt svenska. Det finns alltid klantar på redaktionen och den allsmäktige redaktören förstås, som saboterar och förvränger ens texter och även bilder. För att inte tala om de befängdaste rubriker de sätter. Min journalistbana slutade med fem års söndermobbning (av kvinnor)på en tidning där jag arbetat dygnet runt i 17 år för struntlön. De är skyldiga mig över 100.000 i obetald lön och har lurat mig på tjänstepensionen. Otack är världens lön.